Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Здравейте,

по стечение на обстоятелствата се сдобих с една красива 147 2003 г със 120 кс мотор 1.6, 5 врати Все още нямам снимки, другата седмица.
    Колата е малко начукана от градушка, но иначе ми се видя в доста добро състояние- в момента е в бокса за смяна на стъкло, стоп и масло, както и ревизия на ходовата част и за финал едно пране преди да дойде при мен

Намерих положителни мнения за модела във вашия форум и се радвам, че вече и ние сме част от алфа семейството
    Надявам се да не се налага да се допитвам до вас за помощ относно технически проблеми

Иначе аз имам и ауди а3 1.9 тди с куатро и модификации, 180 кс и 400 нм въртящ момент МНого си го обичам, но и алфата ме развълнува и нямам търпение да си я взема към края на седмицата готова за нови подвизи

Comment

• Първоначално публикувано от juliano155 Покажи съобщение
      Колеги продава ли се като отделна част маншона на горните носачи АР 147.
      Да, иди някъде дето рециклират шарнири.
      Първоначално публикувано от Friday Покажи съобщение
      Здравейте, искам да ви попитам дали дебитомер с марка PIERBURG е взаимозаменяем с този на BOSCH, защото в магазина се оказа, че нямат на Bosch и предлагат замяна с този.
      Номера на дебитомера, който е на автомобила е Bosch 0280 218 019.
      Автомобила е от подписа!

Че има номер, който е съвместим по Бош - има.
      Че ще го купиш по-евтино сега - ще го купиш.
      Че след време пак ще купиш Бош - ще купиш.
      Вземи поне си спести парите за пиербурга и скочи направо на Бош !
      ex - 147 16v multijet

Comment

• Разликата в цената е 15лв в АXM auto, не съм за тях. , просто пазарувам от определена фирма, за която ми допада качеството на частите.
        Значи казваш да вземам bosch, защото всичко друго е временно

На горецитираната фирма мога ли да се доверя на качеството?
        Sent from my XT1032 using Tapatalk
        Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

• Бош ама не от кой да е , а от някой от официалните им представители за БГ.

В АХМ ако си гледал само сензор Бош, то той е минал покрай оригиналне. Бош не продават само сензори.
          ex - 147 16v multijet

Comment

• Ясно - разбрах те...

Sent from my XT1032 using Tapatalk
            Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

• Здравейте колеги,

Как се сменят крушките на пепелника и на запалката ? И двете спряха да светят, но запалката иначе си работи. Като заклет пушат вечер ми е малко драма да нацеля иначе супер големият пепелник на 147-ата. Ако има значение колата е фейслифт.
              Alfa Romeo 145 1.3 boxer 90hp 95г. - ex
              Alfa Romeo 147 1.9 m-jet 150 hp 05г. - еx

Comment

• Трябва да извадиш целия блок.
                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                  Трябва да извадиш целия блок.
                  А как става това с две думи ?

Comment

• Първоначално публикувано от todor82 Покажи съобщение
                    А как става това с две думи ?
                    С две думи не става !
                    Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                    159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                    NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

• При мене е с болчета, развиваш и излиза.Тоя пепелник все някак е сложен там няма да е набит с теслата я.http://clubalfaromeo.com/forum/showt...t=19672&page=4
                      Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 17:40.
                      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Мерси колега, ето че можело с две думи. Точно това ми трябваше, за да се ориентирам.

Comment

• Здравейте колеги,

вече алфичката е при нас- тези дни ще я покарам малко аз /иначе е подарък за моят приятел/, така да се поопознаем с нея.
                          За момента имам няколко въпроса, надявам се да ми помогнете-
                          има проблем с механизма за позициониране на шоф. седалка- като натиснеш по- силно срещу него и се мести на най задна позиция /когато натискаш съединителя или спирачката/- дали трябва да го сменя или подлежи на ремонт, запознати ли сте?
                          Другото нещо е радиото, нашето е с касетки Има ли смисъл да търся фабрично със СД, имате ли снимки на подменени оригинални радия с други марки- пайнер и тн.? Предполагам както при аудитата се слагат някакви допълнителни рамки, за да може да се задържи и да е красиво?
                          Фабрично какви са стелките на автомобила? Аз бих искала да си купя оригинални гумени, дали има и ако да линк или контакт? Предварително много ви благодаря за отговорите ))

Comment

• Първоначално публикувано от shushka87 Покажи съобщение
                            Здравейте колеги,

вече алфичката е при нас- тези дни ще я покарам малко аз /иначе е подарък за моят приятел/, така да се поопознаем с нея.
                            За момента имам няколко въпроса, надявам се да ми помогнете-
                            има проблем с механизма за позициониране на шоф. седалка- като натиснеш по- силно срещу него и се мести на най задна позиция /когато натискаш съединителя или спирачката/- дали трябва да го сменя или подлежи на ремонт, запознати ли сте?
                            Другото нещо е радиото, нашето е с касетки Има ли смисъл да търся фабрично със СД, имате ли снимки на подменени оригинални радия с други марки- пайнер и тн.? Предполагам както при аудитата се слагат някакви допълнителни рамки, за да може да се задържи и да е красиво?
                            Фабрично какви са стелките на автомобила? Аз бих искала да си купя оригинални гумени, дали има и ако да линк или контакт? Предварително много ви благодаря за отговорите ))
                            Моите са оригинални(стелките) с дупки за закачките и пак ги намествам от време на време,като дойде време да ги сменям ще си взема просто някви с подходящ цвят.Такава е пластмасата около цд-то,и вече с тая където си върви с него става по-завършено,са ако я пръснеш и нея може и по-добре да стои.

пс:не си споменала колата...предполагам 147.
                            Attached Files
                            Last edited by _br4vo_; d.m.y г., 16:28.

Comment

• Здрасти,

по- нагоре бях писала, но този път забравих- да, 147 ца е.
                              Откъде се купува добавъчната пластмаса? всеки магазин за радио-та, или?

Comment

• Първоначално публикувано от shushka87 Покажи съобщение
                                Здрасти,

по- нагоре бях писала, но този път забравих- да, 147 ца е.
                                Откъде се купува добавъчната пластмаса? всеки магазин за радио-та, или?
                                на мен един колега от форума ми я подари,но съм ги срещал из интернет около 15лв.

http://www.cable.bg/kabel.php?produc...ufsjao46fgg267
                                Last edited by _br4vo_; d.m.y г., 18:07.

Comment

Working...
                                X